giovedì 3 giugno 2021

Românii din diaspora, cine sunt și unde se află?



In ultimii 20 de ani, milioane de români și-au lăsat familiile și casele și au plecat peste graniță, în căutarea unui trai mai bun. Unii s-au stabilit definitiv în străinătate, și-au întemeiat o familie și vin în România doar în vacanță. Alții visează să se întoarcă acasă la pensie, iar alții s-au întors deja, convinși că va fi mai bine. 

Nu se știe cu exactitate care este numărul românilor care sunt “acasă” și care sunt “afară”. Cine sunt, cine suntem de fapt și cum arată “diaspora”. Ne-am întrebat, intr-o emisiune trecută: “Unde sunt românii?”. O întrebare banală la prima vedere, însă nu este ușor să dăm un răspuns clar. 

Așadar, iată tema ediției din această săptămână a dezbaterilor noastre: 𝐔𝐧𝐝𝐞 ș𝐢 𝐜𝐢𝐧𝐞 𝐬𝐮𝐧𝐭 𝐫𝐨𝐦â𝐧𝐢𝐢 𝐝𝐢𝐧 𝐝𝐢𝐚𝐬𝐩𝐨𝐫𝐚?

Invitatul nostru este 𝐁𝐨𝐠𝐝𝐚𝐧 𝐕𝐨𝐢𝐜𝐮, doctor în sociologie, cercetător la Institutul pentru Cercetarea Calității Vieții al Academiei Române, profesor de sociologie la Universitate Lucian Blaga din Sibiu, președinte al Romanian Quantitative Studies Association.

Între domeniile sale de interes se numără migrația internațională, subiect despre care publică constant articole, capitole și cărți, derulând și numeroase proiecte de evaluare și fundamentare a intervențiilor sociale din domeniu.

Moderator: Miruna Cajvaneanu, Italia 

Din echipa RoZoom Press participă: Ciprian Apetrei, Franța

ᴠɪɴᴇʀɪ, 4 ɪᴜɴɪᴇ, ᴅᴇ ʟᴀ ᴏʀᴀ 20:00 ᴏʀᴀ ʀᴏᴍÂɴɪᴇɪ ʟɪᴠᴇ! ᴘᴇ ʀᴏᴢᴏᴏᴍ ᴘʀᴇꜱꜱ

Nessun commento:

Posta un commento