giovedì 23 marzo 2023

Întâlnire cu mediul de afaceri la Ambasada României la Roma

 


Cum scriam acum câteva zile, la economia Italiei contribuie și cei peste 53.000 de români care și-au deschis firme în Peninsulă.

Ieri i-am cunoscut sau revăzut cu bucurie pe o parte din ei, antreprenori și profesioniști în diferite domenii, prezenți la o nouă reuniune organizată de Ambasada României în Italia, în prezența Ambasadorului Gabriela Dancău, întâlnire urmată de un cocktail networking. 


Au participat oameni de afaceri români cu participații în companii italiene (societăți de capital, societăți de persoane, întreprinzători particulari), activi în toată Italia (de la Roma până la Florența, Piacenza sau Pordenone).

Timpul a trecut foarte repede, am avut discuții interesante și nu am reușit să fac decât câteva fotografii! Cum e cea cu Delia Gavrilescu, life coach expertă în Leadership feminin sau cu Florin Lisaru, antreprenor în transporturi, firma lui din Piacenza având o “flotă” de 30 de camioane. 

În Iulie 2022, am scris un articol despre Florin, care a lansat atunci un apel pentru a angaja șoferi, fiind o criză de personal în domeniu. M-am bucurat să aflu că sute de români au răspuns acelui apel!

Am cunoscut oameni de afaceri, profesioniști și români de succes din toate domeniile (antreprenori Horeca, în construcții, artiști, avocați, ingineri etc). Mai ales am apreciat prezența multor femei antreprenor, care și-au pus afaceri pe picioare pornind de la zero, se trezesc dimineața de la ora 4, conduc compania și familia cu responsabilitate și dăruire. Sau femei care s-au lansat în afaceri de import export internațional, în perioadă de criză! Asemenea exemple mă încarcă mereu cu energie pozitivă!

 


În cadrul reuniunii a fost prezentat proiectul Antreprenor Digital, la care lucrează Alexandra Tichindelean și Cristian Sandu, doi antreprenori români stabiliți în Italia care doresc să sprijine antreprenoriatul românesc din Italia prin intermediul tehnologiilor digitale.

O inițiativă foarte bună a Ambasadei României și Biroului de promovare comercială şi economică, reprezentat de Iulia Schnecker!

Iar bunătățile oferite la cocktail, pregătite de Luciana Ludusan Events au completat o serată foarte utilă și bogată!

Nessun commento:

Posta un commento